Tänk positivt!

Gäller att tänka positivt och hålla sig över ytan!

Imorgon är det redovisningsdags! Det är det sista vi gör i skolan!
Sen kanske det blir någon komplettering eller så, men det är inte hela världen!

En vecka och tre dagar, med andra ord är det 10 dagar, kvar till examen!
Examensklänning är iaf införskaffad!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Det är väl själva...

Jag tror bannemej att bägaren är överfull nu...

Jag är snuskigt trött... Har ont i hela kroppen, småskador som stukade fingrar blir inte bättre utan snarare värre... Får ondare och ondare... Har lyckats översträcka armbågen hur många gånger som helst senaste veckorna och det gör att den stukade handen inte blir bättre... Känns som någon nerv lr någe ligger i kläm för har ett konstant pirr och domningar i fingrarna... Till det har jag lyckats sträcka mig i ljumskarna och tar jag i minsta lilla för mycket när jag skjuter iväg en boll så gör det ont... Har ont i båda knäna också...

Att jag sen mår illa och har en härlig stressmage på det gör att det känns ännu roligare...! Igår kändes det bra! Idag vet jag inte hur jag ska hinna bli klar med tentan som ska in på måndag!

Huvudvärken är liksom lite pricken över i:t!

Är det såhär det känns när kroppen skriker NEJ?!

Samvetet är inte heller bra! Jag vill bara gömma mig hos den jag känner mig tryggast hos... Men, det hinner jag inte! Det får jag göra en annan gång! För nu är det bara o skita i vad kroppen säger och köra på! Seeeeen, sen får jag vila! Och som jag längtar!

En sak är iaf säker! Det är att jag kan mejla chefen o säga att "nej, jag börjar inte min inskolning en dag tidigare"!! Gör jag det kommer jag förmodligen inte ens palla sommaren...

Jag ger upp, tar två alvedon, en ipren och lite samarin och går o lägger mig!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Nedräkning!

Idag är det två veckor och tre dagar kvar tills vi har tagit examen! Det minskar! :)

Har fortfarande inte blivit klar med något av det jag skrev om sist, som var kvar att göra! Men har seminariet imorgon, och är nästan klar med hemtentan! Och förberedelserna inför gruppredovisningen är i full gång! :) Så det ska nog kunna bockas av det också snart! Om en vecka och en dag är redovisningen gjord och då är det klart!

Det är två dagar kvar på praktiken! Hade min heltidsbedömning idag! Fick stjärnor i kanten på bedömningsformuläret och kommentaren "Vi anser att Frida är redo att börja arbeta som sjuksköterska"... :) Det tackar man ju inte nej till! Dessutom hade Pernilla pratat med personalen på alla sina avdelningar och alla hälsade att de tyckte jag var jätteduktig! :D

Kan bara säga att det känns grymt skönt att få ett sånt betyg på sista praktiken! :)

Det är bara o borra ner huvudet och köra de här sista 8 dagarna! Dock med förhoppningen om att kanske hinna och få göra något roligt i helgen! Åååh, va jag längtar till allt är klar! Jag vill kunna gå hem från jobbet och vara ledig nu! :D Snart så, snaaaaart! :)

Nu ska jag däcka i sängen! Har varit dåligt med sömn hela helgen och även igår!
Får skriva mer om helgen nästa gång! Har ju trots allt varit på bröllop! Kanske slänger in lite bilder! Måste bara lägga in dom på datorn!

Ha det, va rädd om dig, men njut av dagen! ;)
PussKram

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag

Sist jag skrev pluggade jag till etiktentan och skulle göra den dagen efter! Idag fick jag resultatet på den, och I made it! ;)

Fredagen efter, alltså i fredags, hade vi så den sista salstentan, evidenstenta! Resultatet på den får vi nog lagom tills vi slutar, om dom inte är snälla o rättar fortare! :P Och bara för det blev jag skitnervös att jag inte har klarat den! :P

Hur som helst, igår hade vi det sista seminariet för praktiken... Har ett kvar, i ledarskap, som är nästa vecka! Igår skrev jag även klar den sista medicintentan! Har en hemtenta kvar att skriva, ledarskapstenta! :P Med andra ord, igår och idag har jag kunnat bocka av sammanlagt tre saker på den där lååånga listan jag hade i början av månaden!

Nu är det alltså bara...
Ett seminarie
En hemtenta
En gruppuppgift
En gruppredovisning
...Kvar att göra!

Det minskar! ;)

Det går bra, iaf på en front! ;)

Fotbollen är värre, inte för laget men personligt! Stukade typ alla fingrar och handleden på matchen i söndags och igår på träningen sträckte jag mig i ljumsken! Underbart helt enkelt! ;)

Ska fortsätta kolla på Off the map nu! ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Torsdag!

Idag hade jag med mig Sofia på praktiken... Hon är T2a och går sina sista dagar på Strandgården den här veckan! Men idag gick hon med oss! Eller, mest med mig! Vi var o tog lite prover och gav injektioner hämtade saker på apoteket och lämnade saker på VC... Gjorde lite sårkontroller och utvärderade lite läkemedelsbehandlingar... Allt på förmiddagen, för vid lunch slutade jag och åkte hem...

Men måste säga att det kändes bra o gå med någon som inte kommit så långt i utbildningen... Då ser man verkligen skillnaden... Man märker att man faktiskt har lärt sig lite under dom här tre åren! Och på tal om det kom Love utrantandes igår och hade en fråga om läkemedel... Hon mötte Pernilla först och lagom som hon hann säga "jag har en fråga" så kom jag... Då vände hon sig mot mig o sa "lr jag ska testa Fridas sjuksköterskekunskaper, va är den här tabletten för?!" :) Som tur var kunde jag svaret på frågan! Men Yeah! Känns fasen bra! :)

Hur som helst så har em bestått av plugg! Carro var ner o hjälpte mig... Förhörde lite! :) Gick hyffsat iaf! Lite konstiga påhitt om handla fritt och att göra gott fick vi allt! ;) Och lite mummel på diverse olika -ismer och etiker! ;)

For förbi Mormor lite snabbt också och hälsa på! En snabbfika blev det! Har inte varit där på typ två veckor tror jag... Så det var verkligen dags! Ska dit imorgon igen, men då blir det käk! :) Råstekt potatis och biff! :) Känner smaken i munnen redan! :) Mums!

Nej, jag skulle ha fikat och pluggat samtidigt ikväll var tanken! Men fikat är uppätet för länge sen! Men inget plugg är gjort än! Tar med mig papprena o slänger mig i sängen tror jag!

Natti Natti!

Håll tummarna för mig mellan 8.30 och 12.30 imorgon! Tentadags!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Stresspåslag

Det märks att jag är stressad! Jag har skrivit det förut! Men idag har det verkligen inte varit en bra dag! Stressen har synts i allt jag gjort, iaf om jag får säga det själv...

Enda gången jag har varit riktigt lugn idag har varit när jag har varit hos en patient som är palliativ! Då har jag lämnat allt annat utanför rummet! Skönt att se att man faktiskt kan göra det! Att man iaf har någon form av hantering på det hela!! Men i allt annat som varit den här dagen har stressen lyst igenom! Har varit småtjurig precis hela dagen, ända sen jag gick upp!

När jag kom hem från praktiken var jag nära på att bryta ihop helt o gå o lägga mig! Men lyckades ta mig över det genom att inte ens sätta mig ner! Jag satte igång med diskning och matlagning direkt! För så pass bra känner jag mig själv att sätter jag mig ner så tar det minT en timme innan jag gör något vettigt!

Men frågan är bara hur känslig man får vara?! På vilken nivå man ska lägga reaktioner och tankar på! Jag ville ha sällskap ikväll, men tror det var bra att jag blev ensam! Tror ändå att det är vad jag behöver, även om huvudet snurrar som bara den då!

Men, man tjänar inget på att skjuta upp tankar och funderingar till sen! Bättre att ta dom direkt! Hur som helst så ska jag sova nu! Praktik imorgon, tenta i övermorgon! Måtte jag ha bättre koll nu än sist! Annars kan jag garantera ett sammanbrott! Men, det ska jag inte få, för jag ska klara skiten!

Sov gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Första maj

Insett att om en månad så har jag gjort min sista redovisning! Då har jag lämnat in allt som ska lämnas in, och skrivit alla tentor som ska skrivas och deltagit i alla seminarier som ska deltagas i! Det är skrämmande!

Och det är ännu mer frestande att bara dra täcket över huvudet och hoppas att allt löser sig av sig självt! Men icke! Jag vet att det inte gör det!

Jag kan redan nu, i förebyggande syfte, be om ursäkt för mitt humör, tålamod, min förvirring och tankspriddhet!
Jag ber inte på något sätt om att någon ska gilla mitt läge eller förstå vad jag gör... Jag vill bara att folk ska ha överseende med att det kan bli tokigt den närmsta månaden! Och jag vill bara att folk ska veta att det är okej o säga åt mig, för jag är som sagt rätt medveten om att det kan bli tokigt, men det betyder inte att jag vet när det blir tokigt!

Fick en fråga från en i klassen idag, om hon fick komma o sova hos mig dom här fyra veckorna för att hon ska ha praktik på Karsudden o inte har någonstans att sova! Självklart säger jag och tänker att hon menar från nästa vecka! Som sagt, det är lätt att det blir tokigt! Sen ikväll fråga hon om det var okej om hon kom imorgonkväll! Jösses, hon mena nu alltså, tänkte jag då!

Så, jag blir sambo igen! ;) Jag blir sambo på våren ett par veckor sådär! ;) Sen får det va bra! :P Men det kommer nog bli bra! Vi kanske rentav kan hjälpa varandra i pluggandet! :) Vilket behövs nu! Hon har gjort det jag ska göra, och jag har gjort det hon ska göra! :)

Nog pratat om det!

Förresten, seriepremiären igår tog vi 3 poäng i! Vinst med 6-1 blev det! Jäkla skit att de fick in ett mål, för inte hade dom så mycket framåt direkt! Men, det var en klockren frispark! Hade jag haft lite mer spänst så kaaaanske! ;) Nää, jag tror inte det! Den satt i nättaket så det dånade om det! ;)

Nej, ska göra mig redo för att sova snart tror jag! Ska nog ta med mig lite etik som kvällslektyr! Lär somna rätt fort! ;)

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()