Torsdag

Får väl ursäkta att det är rätt dött här! Har bättre och sämre saker för mig än att sitta o skriva! ;)

Imorgon går jag på min första helg... Det är också dom sista inskolningsdagarna...
Känns inte jättebra om jag ska va helt ärlig!

Usch, det är så mycket tankar, funderingar och känslor!

Jag vet att allt ordnar sig!

Men, jag frågar mig typ hela tiden varför jag valde att läsa till sjuksköterska! Iaf de senaste två veckorna!
Jag saknar undersköterskearbetet!
Jag vet inte om jag vill det här...

När jag är på jobbet känner jag bara att jag inte har någon koll!
Jag kan inte rutinerna, jag glömmer hundratals saker heeela tiden!
Hon jag går med låter mig inte heller ta något ansvar, tänka eller prata själv!
Det gör väl inte att det blir lättare!

Aja! Får väl se hur det går i helgen... Försöka hålla humöret uppe iaf!
Hej o hå!

Förresten så har alla betyg ramlat in nu! Så imorgon hamnar examensansökan på brevlådan!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag

Hade en riktig funderarkväll igår! Satt och skrev o skrev för mig själv, lyckades knåpa ihop en massa sidor! Men, inte för någon annans ögon än mina egna! Skönt att göra det ibland! Och eftersom min älskade och bästaste bror sa åt mig i veckan att jag var tvungen att sätta mig ner och verkligen låta tankarna gå och inte försöka mota iväg dom efter allt som varit senaste tiden så var det bara o göra som han sa! :) Och hur skönt kändes det inte sen!? Jag gick o la mig och somnade betydligt snabbare än de senaste veckorna! :)

Hur som helst så har jag haft en bra helg! I lördags firade vi lillebrors student! Jag o storebror blev firade vi också, lite innan alla gäster kom! Fick ett pärlhalsband i examenspresent! :) Ungefär 50 pers var på plats! Släkten, på pappas sida, och sedan Lottas släkt! Men jävlar va roligt vi hade! Vi i våran släkt! Kan lugnt säga att jag har den bästa och roligaste släkten! :) Träffar man dom inte så inser man inte hur roliga dom är! :) Någon som vill med på en släktträff kanske?! ;)

Mitt storasyster hjärta värker som sjutton för min lillebror! Han har växt till sig en stor plats i hjärtat! Som små var han inte mycket värd, när han kastade bilar på en och sen såg till att det var jag som fick skäll! Men va sjutton, nu har han mognat något fruktansvärt! De här tre åren han har tillbringat i Arjeplog har gjort att han mognat som bara den! Trodde nog inte riktigt på att det skulle funka så bra för honom där uppe! Men, han motbevisade mitt troende!

Idag har jag hunnit med att vara en sväng i Etuna! För att hämta ut en tenta som jag fått komplettering på! Töntigaste kompletteringen under alla tre åren får man på sista tentan! Suck! Måste iaf in med den så hon hinner rätta den innan hon går på semester 4/7! Vilket innebär att den helst skulle va inne redan! Får sätta mig med den imorgon mellan jobb och träning och kanske efter träningen också! Så jag får iväg den! Sen har jag hunnit va ner på banken och hämtat ut en ny bankdosa! Den andra visade ungefär åtta prickar, istället för siffror, så fanns inte en chans att man kunde lista ut vad det var för siffror! Passade på att betala Vansbrosimmet också! :)

Och på tal om det var jag in en sväng på Stadium när jag var i Etuna och provade en våtdräkt! Omg va dom sitter tajt! Rumplyft, bröstlyft och platt mage! Skitbra! ;) Dock kostar den billigaste 500:-! Vet inte om det är värt det! Beror på hur kallt det tänker vara i vattnet! Här om dagen när jag var inne o kollade var det 15 grader!

Sen har jag varit på jobbet! Vad är det som gör att man jobbar inom vården?! Är det inte dom där tillfällena när någon tar ens hand och tackar för att man finns?! Dom där gångerna en patient tittar en i ögonen och säger precis vad som rör sig i huvudet! Idag tog en tant mig i handen, tittade mig i ögonen och sa "Har inte syster något som gör att jag kan få sluta leva?" Dom samtalen är inte roliga! Men när hon efter en stunds samtal tar tag i båda mina händer och säger "tack för att du lyssnar på mig, och tack för att ni finns, vad skulle jag göra utan er", det är då man känner att man ändå gör något bra!

Det är så oerhört viktigt att man tar sig tid, även om man inte har så mycket av den varan! Den här patienten behövde fem minuter, och det har man faktiskt tid att ge! 

Jag älskade redan innan jag hoppade på min utbildning att jobba inom vården! Och jag gör det ännu mer nu! Det behövs inte så mycket innan man känner att man faktiskt gör något bra! Och den känslan är oslagbar, iaf i jobbsammanhang! :)

Ska kasta mig i säng nu! Ska vara på plats kl 7 igen! Så det blir inte jättemånga timmars sömn! Men, jag klarar mig ju på rätt få timmar, så ska inte vara några problem! :) Träning imorgon också! Hoppas på en rolig träning, och att min axel inte gör ont! Har iaf fått tid för behandling för den nu! Och med tanke på hur veckan kommer se ut lär jag inte ha "vilat bort" det, som jag gjorde sist!

Hur som helst, sov gott!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Onsdag!

Har varit på utbildning idag! Och träffat alla sommarvikarier som ska va på huset!
Hamnade bredvid en tjej som heter Anna! Hur trevlig som helst och som blir klar ssk om en termin! :) Vi satt och pratade, förmodligen mer än vi lyssnade på ergonoikillen! :P Kom in och började prata om katter!

Visade sig då att hon ställer ut och föder upp bengaler! Och hur söta är dom inte?! Fick hennes visitkort med adressen till den här sidan! Kolla in och titta på sötnosarna! :)
Här är hennes blogg också! :)

Aja, nu blir det snart löpning och sen kladdkakemuffinsbak! ;)

Hej o hå!

Imorgon är det dags för arbetspass nummer 2 som ssk! ;) Kväll som gäller imorgon!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Måndag!

Idag har jag bara varit och haft en bra dag! :) Fixat och donat lite!

Blev bjuden på lunch utav Faster idag! :) Tillsammans med Jocke, Emil och Kalle! :) Himla trevligt! :)
Sen efter ett par timmar blev det käk hos Mormor! :)

Har hunnit varit och handlat, strosat på stan och handlat igen! ;)

Får se vad kvällen kommer bestå av! Jag är inte jättesugen på löpning, som det pratades om igår... Vill nog hellre ta en promenad eller kolla på DFK som har match! Men måste kolla med den där andra också! ;)

Imorgon börjar allvaret! Med andra ord börjar jag jobba! Som den Sjuksköterska jag nu faktiskt är! :) Spännande men också väldigt skrämmande! Men gissar att jag målar upp det värre än vad det är!

Vaknade klockan 3 i natt halvt panikslagen och jättestressad! Förmodligen över att snart börja jobba, men jag vet inte! Det tog iaf en timme att varva ner och somna om!

Men men, blir faktiskt inte så jättepirrig när jag tänker på det, bara lite!

Nytt yrke, ny karriär, nya möjligheter!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()

Vilken helg!

Började halv 8 i fredags med att klockan ringde! Upp o hoppa! I med frukost, in i duschen, på med klänningen, på med skorna i med mobil, brosch, nycklar och kort i handväskan! Ut på gatan och bli upplockad av Malin och Johan!

Mot Etunastad och Kloster kyrka! Dagen för Examen var äntligen här! Kändes extralångt till Etuna just den här dagen! Började med att ställa upp alla glada tjejer, och de tre killarna i den ordning vi skulle stå, gå och sitta i... Gjorde en övning med sittning och allt! Sen ut och vänta! Det var en vääldigt lång väntan! Men så var det dags att ställa upp sig på riktigt! Orgeln drog igång och vi tågade in, vi som strax skulle kunna kalla oss Sjuksköterskor!

På vägen in fick jag syn på min bror, han som inte skulle kunna vara på plats för att han jobbade, mellan massa personer! Redan här föll dom första tårarna! Och nästan dom enda! Blev obeskrivligt glad över att han kunde komma! Det betyder verkligen supermycket! <3

Prästen började med att hålla ett tal... Fokus låg någon annanstans men jag kommer ihåg att hon sa att vi inte får glömma att vi i första hand alltid är människor! Sen sjöng vi en psalm, sen höll Johanna ett tal! Jättebra var det! Sen sjöng Elin Imagine, för att Rosa sedan skulle hålla ett tal, hon pratade om punkter och referenser och minnen av oss... Sen sjöng Elin When all is sid and done... Därefter blev alla uppropade för att ta emot "broscher" och rosor och ställa upp oss framför alla! Sedan var det dags att tåga ut!

Möte upp Mormor, Farmor, Farfar, Faster Åsa, Putte, Kimona, Alfred och Richard utanför kyrkan och tog emot gratulationer! Sedan for vi iväg hemåt! Kimona, Alfred och Richard hängde dock inte med! Istället dök Aase upp! och Putte hämtade Tessan! :) Bjöd på smörgåstårta och fika! Lite senare kom Jenny och Pekka också! :)

Ytterligare lite senare kom Dessan, Alec, Hanna, Anna och Mallan! Carro anlände ytterligare lite senare!

När alla gav sig iväg hemåt drog jag på mig lite andra kläder, cyklade bort till Dessan för att sedan åka ner till backavallen och kolla på brorsan och kusinen som spelade match! Efter det gjorde jag Dessan sällskap när hon skulle ut o springa, men cyklade bara med! ;) Sedan for vi hem hit och käkade upp sista smörgåstårtan tillsammans med Hanna som också ville ha! :) Sen var det dags att kasta sig i säng!

Tack till alla som gratulerade mig på min Examensdag! Love you all! <3

4½ timme senare ringde klockan! Upp och kasta ner det sista i väskan innan jag travade iväg till Hanna Lu klockan halv 6 på morgonen! ;) Fick frukost där! Sen kom Hanna T och hämtade oss, plockade upp Dessan och Alec på vägen också! Vart vi skulle?! Till Motala! Jag o Hanna Lu cyklade tjejvättern!

10 mil på cykel låter kanske inte så kul?! Men jo, det var faktiskt riktigt kul! Även om jag inte tyckte det efter 9 mil när jag fick kramp i vänstra låret varje gång jag trampade ner, vilket var rätt ofta! ;) Dock gick det över efter typ 2 km! ;) Så dom sista 8 km kunde jag trampa på i ett bättre tempo! Cyklade tom om två stycken på målrakan! ;) Där stod Hanna och väntade på mig, för hon hade lite lättare att hitta tillbaks i tempot efter depåstoppen! Speciellt det sista, då hade jag kämpigt! Men hon gjorde helt rätt, bättre att trampa på, hon hade så pass mycket energi kvar! :)

I vilket fall så klarade vi måltiden på 5 timmar med marginal! Hanna klarade det med 34 minuter och jag med 28! Med andra ord cyklade Hanna på 4 och 26, medan jag cyklade på 4 och 32! Är helnöjd! Nästa år, för ja jag ska cykla igen, ska jag ha en racercykel! Och då ska jag även ha mer än 12 mil i benen som träning! ;) Lär ha lite bättre förutsättning då! ;) Inte en vår med massa plugg och praktik!

Vi åkte hem igen och kastade oss i duschen! Jag for iväg till kusin Kalle som tog studenten! Men stackarn låg och sov med 39 graders feber! Fick iaf träffa släkten! :) Kalle vaknade till liv efter ett par timmar, så jag fick iaf gratta honom innan han kilade iväg för att försöka orka festa! Själv var jag mer eller mindre halvdöd när klockan hade hunnit bli halv 8! :P Hanna T var snäll och hämtade mig, så vi däckade en stund i min soffa innan hon åkte hem! Då kom Dessan förbi, så vi kollade klart på filmen jag hade börjat med och sen snacka vi en stund innan hon åkte hem!

Idag gick jag upp halv 11! Vaknade någon gång under natten av att det regnade och åskade, men när jag gick upp hade jag glömt bort att jag hade varit uppe och stängt balkongdörren! :P Vaknade vid 8 också en gång, men valde att somna om då! ;) Det blev iaf en frukost på Sultans med Dessan! :) Därifrån gick vi direkt till Mormor för att fika! ;) Sen hem, mamma o Aniko kom förbi en snabbis och lämnade en blomma, men de åkte nästan direkt! Jag däckade i soffan en stund innan det var dags att packa fotbollsväskan och äta något!

Sen bar det iväg ut till IP! Match mot KAIK stod på schemat! Var rätt trött och seg innan matchen! Men hoppades på att det skulle bli lugnt! Och hrm, det blev det! 18-0 vann vi med! Det var inte ens kul! Brorsan sa att vi gjorde tre(!!) mål på en minut!! Det är galet då!

Efter matchen for jag hem till Dessan! Käkade lite aprikoskräm, för att sedan äta stuvade makaroner och falukorv! :) Sen däckade jag i hennes soffa! Var nära att somna ett flertal gånger!

Somna är vad jag ska göra nu! Hoppas på att va piggare imorgon! För idag har det verkligen varit som att jag har varit vaken i två dygn och druckit hela tiden! ;) Med andra ord, skapligt trött med en känsla av att vara bakis! Men det ska jag sova bort nu! Är glad att jag är ledig imorgon! Börjar jobba på tisdag! Höuva! Det ska jag inte tänka på nu! Jag ska bara tänka att jag ska sova, och det fort!

Ska se om jag kan få fram bilder från helgen, iaf Examen, från Faster, Farfar, Kimona eller brorsan! Så kan jag lägga ut några här! :)

Natti!

Permalink Allmänt Kommentarer (0) Trackbacks ()